Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote stappen gezet bij uitvoering Sociale Agenda

Geplaatst opdonderdag 8 juni 2017 - 11:29

SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen vindt dat grote stappen zijn gezet bij de uitvoering van de Sociale Agenda van het provinciebestuur. Zij zegt daar ook trots op te zijn.

De Sociale Agenda moet de gezondheid en de kansen op werk voor Limburgers fors verbeteren.

30 miljoen
Het sociale programma is een essentieel onderdeel van het programma van de huidige provinciale coalitie die in mei 2015 van start is gegaan. Daar maakt de SP voor het eerst deel van uit. Er is ruim 30 miljoen euro voor uitgetrokken.

Gezondheid
Als voorbeeld van een succesvolle aanpak wijst gedeputeerde Van Rijnsbergen onder meer op grote projecten om mensen duurzaam aan een baan te helpen en aan het actiecentrum Positieve Gezondheid. Daar wordt gezondheid niet alleen gezien als wel of niet ziek zijn, maar gaat het erom dat mensen zich in alle opzichten lekker voelen.

Projecten
Maar er zijn ook kleine projecten, aldus de gedeputeerde. Bijvoorbeeld eentje waarbij ouders op het grote belang van een goede band met hun jonge kinderen wordt gewezen. Want heel veel problemen in de jeugdzorg zijn terug te voeren op een gebrekkige hechting tussen ouders en kind, zo stelt Van Rijnsbergen.

Vrijdag wordt de stand van zaken rond de Sociale Agenda besproken in een statencommissie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Subsidie voor betere gezondheid en werkgelegendheid Euregio
Kritiek op sociale agenda voor Limburg
Miljoen om 50-plussers aan zorgbaan te helpen
Provinciale Staten steunt aangepaste Sociale Agenda
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen