Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote solidariteit onder getroffen Valkenburgse ondernemers

Geplaatst opmaandag 26 juli 2021 - 20:49

Cecile Dassen maakt al tien dagen iedere middag een ronde langs haar Valkenburgse collega-ondernemers om ze met koffie, een lunchpakket en een blikje bier een hart onder de riem te steken.

"De saamhorigheid hier is ongelooflijk", zegt Cecile.

'Klein begonnen'
Het Mexicaans restaurant van Cecile ligt net buiten het rampgebied. "Je voelt je bijna schuldig dat je niets hebt als je de collega's ziet waar de vloer en het meubilair uit de zaak gesloopt moeten worden. Ik ben klein begonnen door een aantal collega's in de Grote Straat koffie te brengen. Het groeide en groeide, en ondertussen brengen we iedere dag driehonderd lunchpakketten rond."

Was
Het sentiment van Cecile wordt gedeeld door Maud Scheepers, die in de Geulstad ondertussen als 'Ingel van Vallekeberg' bekend staat. "We hebben bij ons hotel een mobiel koffiebarretje waarmee we de eerste dagen zijn rondgegaan. Onze gasten werden meteen geëvacueerd, daardoor hebben we ook ruimte om mensen op te vangen. En inderdaad, ik draai ook de was voor mensen die dat niet kunnen nu", aldus Maud.

Lees ook: 400 miljoen euro schade in Valkenburg door wateroverlast

Hulp van buiten
"Het is ongelooflijk wat hier afgelopen week is gebeurd", vertelt Coen Defesche, die een aantal panden in de Grote Straat volledig moet strippen. "Er kwamen mensen helpen die ik helemaal niet kende. Ze parkeerden de fiets hier bij het pand en hielpen dagenlang om alles uit de zaak naar buiten te brengen. Ze wilden er niet eens een dinertje voor terug. Dat is wat we zien in Valkenburg deze dagen. Ongelooflijk."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen