Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote respons Open Oproep IBA

Geplaatst opzaterdag 20 december 2014 - 8:18

De organisatie van IBA Parkstad is aangenaam verrast door de grote animo om mee te doen.

De Open Oproep van de Internationale Bau Ausstellung heeft tot dusver geleid tot 290 ingediende voorstellen voor concrete projecten. Het gaat om de eerste ronde, die op 15 december sloot.

Eerste schifting
De komende maanden worden alle ingezonden plannen bekeken en gewogen, onder leiding van curator-directeur Jo Coenen. De eerste lichting IBA-kandidaten zal naar verwachting eind maart worden gepresenteerd. Coenen: "290 ingezonden projecten is boven verwachting. Een overweldigende opbrengst en dit is een belangrijk signaal dat IBA Parkstad binnen en buiten de regio leeft. Het is een goede stap op weg naar een sterkere toekomst van Parkstad.''

Financiering
De IBA is opgezet om positieve ontwikkelingen in de regio te versnellen en te versterken. De indieners moeten in principe zelf op zoek naar financiering. Bijzondere of waardevolle projecten kunnen met geld van de provincie wel worden 'opgeplust.'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

IBA Parkstad gaat verder met 39 projecten
IBA wellicht ook buiten Parkstad
SP Heerlen wil debat over IBA Parkstad
Guido Derks nieuwe directeur IBA Parkstad
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen