Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grote rampenoefening: honderden hulpverleners ingezet

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 12:17

Een botsing tussen een personen- en een goederentrein op het terrein van station Aken-West. Dat is het scenario dat Nederlandse, Belgische en Duitse hulpdiensten vrijdag voor hun kiezen krijgen.

Het is een oefening in het kader van EMRIC, Euregio Maas-Rijn Incidentbestrijding en Crisisbeheersing.

Samenwerking
Dat is een samenwerkingsverband van de hulpdiensten van de stad en de regio Aken, de Kreis Heinsberg, de Belgische provincies Limburg en Luik en Zuid-Limburg. 450 brandweerlieden en ambulancediensten uit de Euregio worden ingezet bij de oefening op het spoorwegemplacement in Aken.

bron: EMRIC

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen