Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote publieksevenementen in Zuidoost-Limburg taboe

Geplaatst opmaandag 2 maart 2020 - 19:43

Grote evenementen in zalen waar veel publiek uit de grensregio op afkomt, zijn voorlopig taboe in het zuidoosten van Limburg.

Het gaat om evenementen waar ook veel bewoners van de grensregio op afkomen, zei voorzitter Annemarie Penn van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg maandag.

Beleid voortgezet
Dat beleid gold al sinds afgelopen weekend, maar wordt voortgezet zolang het coronavirus aan de Duitse kant van de grens om zich heen grijpt. Volgens Christian Hoebe, hoofd infectieziektebestrijding GGD Zuid Limburg, telt de naburige regio Heinsberg inmiddels 78 coronaziektegevallen. Het zijn er waarschijnlijk meer, omdat de Duitsers achterlopen met testen van mensen, zei Hoebe.

Contact
De GGD Zuid-Limburg test steeds meer mensen die ziekteverschijnselen hebben en in nauw contact zijn geweest met besmette mensen uit het naburige Duitse Gangelt of uit Italië.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen