Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote politiecontrole omgeving Sittard vanwege motorclubs

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2015 - 0:31

De politie heeft woensdagavond laat een grootschalige controle uitgevoerd in de omgeving van Sittard. Dit vanwege de recente spanningen tussen diverse outlaw motorclubs.

Op een aantal knooppunten in de omgeving, waaronder de Rijksweg in Sittard, werden voertuigen gecontroleerd door de politie. Bij de grote controleactie werd ook de Mobiele Eenheid en een politiehelikopter ingezet.

Ook de Mobiele Eenheid werd ingezet bij de grote politiecontrole in Sittard en omgeving.
Foto: 1Limburg

Outlaw motorclubs
De actie is op touw gezet vanwege de spanningen tussen een aantal outlaw motorclubs, bevestigt een woordvoerder van de politie. "We willen een duidelijk signaal afgeven. We zijn er, mede door de recente ontwikkelingen, alert op. We willen voorkomen dat de openbare orde wordt verstoord."

Opgelopen spanningen
De spanningen tussen een aantal outlaw motorclubs lijken de laatste tijd op te lopen in Limburg. Eerder deze maand werden er bij een vechtpartij tussen motorclubleden in een café in Sittard nog schoten gelost. Afgelopen vrijdag werd het clubhuis van de Hells Angels op de Markt in Kerkrade door de politie dichtgespijkerd.

Niet de eerste actie
De controle in Sittard is niet de eerste grote politie-actie gericht op outlaw motorclubs. Afgelopen zaterdag werd op knooppunt Kerensheide tussen Geleen en Stein ook al een grote actie uitgevoerd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Cox over aanpak motorclubs: We merken dat het rustiger is
Justitie: 'Niet alleen Bandidos aangehouden'
Buurvrouw Harrie Ramakers kijkt nergens meer van op
Bandidos-president Ramakers opgepakt bij politieactie
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen