Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote politiecontrole omgeving Sittard vanwege motorclubs

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2015 - 0:31

De politie heeft woensdagavond laat een grootschalige controle uitgevoerd in de omgeving van Sittard. Dit vanwege de recente spanningen tussen diverse outlaw motorclubs.

Op een aantal knooppunten in de omgeving, waaronder de Rijksweg in Sittard, werden voertuigen gecontroleerd door de politie. Bij de grote controleactie werd ook de Mobiele Eenheid en een politiehelikopter ingezet.

Ook de Mobiele Eenheid werd ingezet bij de grote politiecontrole in Sittard en omgeving.
Foto: 1Limburg

Outlaw motorclubs
De actie is op touw gezet vanwege de spanningen tussen een aantal outlaw motorclubs, bevestigt een woordvoerder van de politie. "We willen een duidelijk signaal afgeven. We zijn er, mede door de recente ontwikkelingen, alert op. We willen voorkomen dat de openbare orde wordt verstoord."

Opgelopen spanningen
De spanningen tussen een aantal outlaw motorclubs lijken de laatste tijd op te lopen in Limburg. Eerder deze maand werden er bij een vechtpartij tussen motorclubleden in een café in Sittard nog schoten gelost. Afgelopen vrijdag werd het clubhuis van de Hells Angels op de Markt in Kerkrade door de politie dichtgespijkerd.

Niet de eerste actie
De controle in Sittard is niet de eerste grote politie-actie gericht op outlaw motorclubs. Afgelopen zaterdag werd op knooppunt Kerensheide tussen Geleen en Stein ook al een grote actie uitgevoerd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Cox over aanpak motorclubs: We merken dat het rustiger is
Justitie: 'Niet alleen Bandidos aangehouden'
Buurvrouw Harrie Ramakers kijkt nergens meer van op
Bandidos-president Ramakers opgepakt bij politieactie
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen