Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote optochten gaan door, wind deert stoeten niet

Geplaatst opmaandag 4 maart 2019 - 10:13

De carnavalsoptochten van Kerkrade, Roermond en Venlo gaan maandag gewoon vertrekken.

De harde wind in de ochtend neemt volgens de organisatoren de komende uren af, dus mogen ook de praalwagens mee in de optochten.

Lees ook: Schade door harde windstoten op Carnavalsmaandag

Overleg
De stormachtige wind heeft er wel toe geleid dat er maandagmorgen op verschillende plekken overleg is geweest tussen de gemeenten en optochtleiding. "Daar is uit gekomen dat de veiligheid van de deelnemers aan de optocht in Venlo niet in gevaar is", zegt een woordvoerder van carnavalsvereniging Jocus in Venlo.

Stabiel
Ook de Jroeëse Tsóg in Kerkrade gaat om 11:11 uur van start. "Het weer is redelijk stabiel", zegt een woordvoerder van Kirchröatsjer Vasteloavends Verain. "En dus gaat het door." Ook in Roermond begint de optocht vanmiddag gewoon om 13:11 uur, inclusief praalwagens.

Losse zaken
De gemeente Meerssen adviseert wel met klem dat er geen losse zaken op de wagens mogen staan, liggen of hangen. Carnavalisten die op hoge carnavalswagen staan, krijgen het advies om goed op te letten.

Kijk voor meer carnavalsnieuws op L11Alaaf

Gaat er bij jou een evenement niet door vanwege de harde wind? Tip de redactie per mail of whatsapp 06-83541920

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen