Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grote onrust bij Sittardse volkstuinders

Geplaatst opmaandag 10 juli 2017 - 17:56

Grote onrust bij volkstuinders in Sittard. De gemeente wil hun volkstuinen verplaatsen naar een stuk grond 200 meter verderop.

Maandagavond worden de definitieve plannen bekendgemaakt in een informatiebijeenkomst.

Grasveld
De volkstuinen aan de stadswal zouden verplaatst moeten worden omdat de gemeente graag de historie van de stad hier zichtbaar wil maken. Op de plek waar de zeven volkstuinen nu liggen, lag in de jaren 1500 een gracht. Volgens eigenaren van de tuinen komt dit niet terug in de plannen: de gemeente zou de tuinen vervangen voor een grasveld.

Hartstikke zonde, vindt Anique Hoekstra. Ze is één van de volkstuinders die zou gaan verhuizen. "Je kunt niet zomaar alles oppakken en verhuizen. Er past hier helemaal geen bulldozer en daarnaast kun je echt niet alle planten zomaar meenemen. Als ik ergens anders alles precies zo terug wil krijgen als het nu is, ben ik bijna vijf jaar bezig", zo zegt Hoekstra.

Petitie
Ze stelde offline en online petities op om haar tuin en die van haar buren te behouden. De online petitie is ondertussen al meer dan 20.000 keer ondertekend.

De zeven tuinen zijn niet de enige volkstuintjes op die plek, maar de andere tuinen zijn veilig. Of de plannen voor de tuin van Anique Hoekstra ook nog gewijzigd gaan worden, is nog onbekend.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op l1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ruim 25.000 handtekeningen voor behoud volkstuintjes Sittard
Sittard-Geleen tast in buidel voor verwarming Ligne
Twintig verkeerspunten Sittard-Geleen worden verbeterd
Provincie scheldt Silicon Mine 4,25 miljoen euro kwijt
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen