Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grote onrust bij Sittardse volkstuinders

Geplaatst opmaandag 10 juli 2017 - 17:56

Grote onrust bij volkstuinders in Sittard. De gemeente wil hun volkstuinen verplaatsen naar een stuk grond 200 meter verderop.

Maandagavond worden de definitieve plannen bekendgemaakt in een informatiebijeenkomst.

Grasveld
De volkstuinen aan de stadswal zouden verplaatst moeten worden omdat de gemeente graag de historie van de stad hier zichtbaar wil maken. Op de plek waar de zeven volkstuinen nu liggen, lag in de jaren 1500 een gracht. Volgens eigenaren van de tuinen komt dit niet terug in de plannen: de gemeente zou de tuinen vervangen voor een grasveld.

Hartstikke zonde, vindt Anique Hoekstra. Ze is één van de volkstuinders die zou gaan verhuizen. "Je kunt niet zomaar alles oppakken en verhuizen. Er past hier helemaal geen bulldozer en daarnaast kun je echt niet alle planten zomaar meenemen. Als ik ergens anders alles precies zo terug wil krijgen als het nu is, ben ik bijna vijf jaar bezig", zo zegt Hoekstra.

Petitie
Ze stelde offline en online petities op om haar tuin en die van haar buren te behouden. De online petitie is ondertussen al meer dan 20.000 keer ondertekend.

De zeven tuinen zijn niet de enige volkstuintjes op die plek, maar de andere tuinen zijn veilig. Of de plannen voor de tuin van Anique Hoekstra ook nog gewijzigd gaan worden, is nog onbekend.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op l1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ruim 25.000 handtekeningen voor behoud volkstuintjes Sittard
Sittard-Geleen tast in buidel voor verwarming Ligne
Twintig verkeerspunten Sittard-Geleen worden verbeterd
Provincie scheldt Silicon Mine 4,25 miljoen euro kwijt
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen