Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grote onrust bij Sittardse volkstuinders

Geplaatst opmaandag 10 juli 2017 - 17:56

Grote onrust bij volkstuinders in Sittard. De gemeente wil hun volkstuinen verplaatsen naar een stuk grond 200 meter verderop.

Maandagavond worden de definitieve plannen bekendgemaakt in een informatiebijeenkomst.

Grasveld
De volkstuinen aan de stadswal zouden verplaatst moeten worden omdat de gemeente graag de historie van de stad hier zichtbaar wil maken. Op de plek waar de zeven volkstuinen nu liggen, lag in de jaren 1500 een gracht. Volgens eigenaren van de tuinen komt dit niet terug in de plannen: de gemeente zou de tuinen vervangen voor een grasveld.

Hartstikke zonde, vindt Anique Hoekstra. Ze is één van de volkstuinders die zou gaan verhuizen. "Je kunt niet zomaar alles oppakken en verhuizen. Er past hier helemaal geen bulldozer en daarnaast kun je echt niet alle planten zomaar meenemen. Als ik ergens anders alles precies zo terug wil krijgen als het nu is, ben ik bijna vijf jaar bezig", zo zegt Hoekstra.

Petitie
Ze stelde offline en online petities op om haar tuin en die van haar buren te behouden. De online petitie is ondertussen al meer dan 20.000 keer ondertekend.

De zeven tuinen zijn niet de enige volkstuintjes op die plek, maar de andere tuinen zijn veilig. Of de plannen voor de tuin van Anique Hoekstra ook nog gewijzigd gaan worden, is nog onbekend.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op l1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ruim 25.000 handtekeningen voor behoud volkstuintjes Sittard
Sittard-Geleen tast in buidel voor verwarming Ligne
Twintig verkeerspunten Sittard-Geleen worden verbeterd
Provincie scheldt Silicon Mine 4,25 miljoen euro kwijt
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen