Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote onduidelijkheid over ontslaggolf bij VDL Nedcar

Geplaatst opwoensdag 3 oktober 2018 - 21:57

Er bestaat nog grote onduidelijkheid over het aantal banen dat verdwijnt bij VDL Nedcar. De autofabrikant is bezig met het maken van nieuwe roosters en werktijden. Wat daar de consequenties van zijn, is nog niet duidelijk.

Dat zegt Hans Wijers van FNV.

Geen duidelijkheid
Hij nam na berichten over het verdwijnen van duizend banen bij de autofabriek in Born direct contact op met de directie van Nedcar. Die kon hem ook geen duidelijkheid geven over het aantal banen dat op de tocht staat.

Lees ook: 'Grote kaalslag bij Nedcar: 1000 banen verdwijnen'

Geen verrassing
Dat er mensen verdwijnen bij de autofabriek, is geen verrassing. De autofabrikant heeft volgens de vakbond bij BMW aangegeven dat de gewenste productie van 220.000 auto's lastig te realiseren is. Daarbij komt ook nog de tegenvallende verkoop van BMW's. Bij elkaar opgeteld gaat dat banen kosten. Of het er zoveel zijn als De Limburger woensdag meldde, is nog niet duidelijk.

"Alvast inspelend op de teruglopende productie zijn er de laatste tijd veel mensen met tijdelijke contracten aangenomen", zegt Wijers. "Ook is er een groot natuurlijk verloop."

Vragen om opheldering
Vakbonden CNV en FNV gaan nu gezamenlijk een brief sturen naar de directie, waarin ze tekst en uitleg vragen over de situatie en de gevolgen daarvan. "We zitten er bovenop en willen precies weten wat er gaat gebeuren. We weten dat er banen verdwijnen, maar dat grote aantal en dan nog dit jaar, dat lijkt niet het geval te zijn. Dat kan niet zomaar zonder dat de medezeggenschapsraad daar in is gekend."

Onduidelijk is ook of alleen mensen met een contract voor bepaalde tijd de dupe worden, of dat ook medewerkers met een vast contract moeten vrezen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen