Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote onbekende in Statenverkiezingen: 'Echt geschoffeerd'

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 22:19

Ongeveer driehonderd mensen hebben de verkiezingsavond van Forum voor Democratie in Maastricht bezocht. Het was de eerste keer dat de partij in Limburg campagne voerde.

Partijleider Thierry Baudet was aanwezig en alle in Limburg verkiesbare leden, zoals Theo Hiddema en lijsttrekker Ruud Burlet, waren ook van de partij.

Verstoppertje
Burlet had zich tot nu toe 'verstopt' in de media. Zo liet hij onder andere verstek gaan bij het verkiezingsdebat van L1. De ondernemer uit Geleen sloot zich enkele maanden geleden pas aan bij de partij. "Ik ben er over gaan denken na het Oekraïne-referendum, waardoor ik me echt geschoffeerd voelde", vertelde hij vrijdag. Burlet wil onder meer de politiek transparanter maken. "Geen achterkamertjespolitiek, zoals bij burgemeestersbenoemingen. Maak ook de nummer twee en drie gewoon openbaar."

Geen herindelingen
Daarnaast pleit hij voor maximaal vijf gedeputeerden, wil hij geen herindelingen in onze provincie en is de partij tegen windmolenparken. Ook moet het openbaar vervoer richting Duitsland en België worden verbeterd en moet de A2 worden verbreed. "Maak er in beide richtingen een zesbaans weg van", opperde Burlet.

De partij doet het in de peilingen goed, maar tot hoeveel zetels dat in Limburg leidt, daar wilde de partij geen voorspellingen over doen. "We zien het woensdag wel", keek lijstduwer Theo Hiddema vooruit.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen