Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grote onbekende in Statenverkiezingen: 'Echt geschoffeerd'

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 22:19

Ongeveer driehonderd mensen hebben de verkiezingsavond van Forum voor Democratie in Maastricht bezocht. Het was de eerste keer dat de partij in Limburg campagne voerde.

Partijleider Thierry Baudet was aanwezig en alle in Limburg verkiesbare leden, zoals Theo Hiddema en lijsttrekker Ruud Burlet, waren ook van de partij.

Verstoppertje
Burlet had zich tot nu toe 'verstopt' in de media. Zo liet hij onder andere verstek gaan bij het verkiezingsdebat van L1. De ondernemer uit Geleen sloot zich enkele maanden geleden pas aan bij de partij. "Ik ben er over gaan denken na het Oekraïne-referendum, waardoor ik me echt geschoffeerd voelde", vertelde hij vrijdag. Burlet wil onder meer de politiek transparanter maken. "Geen achterkamertjespolitiek, zoals bij burgemeestersbenoemingen. Maak ook de nummer twee en drie gewoon openbaar."

Geen herindelingen
Daarnaast pleit hij voor maximaal vijf gedeputeerden, wil hij geen herindelingen in onze provincie en is de partij tegen windmolenparken. Ook moet het openbaar vervoer richting Duitsland en België worden verbeterd en moet de A2 worden verbreed. "Maak er in beide richtingen een zesbaans weg van", opperde Burlet.

De partij doet het in de peilingen goed, maar tot hoeveel zetels dat in Limburg leidt, daar wilde de partij geen voorspellingen over doen. "We zien het woensdag wel", keek lijstduwer Theo Hiddema vooruit.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen