Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote muziektentoonstelling naar Limburgs Museum

Geplaatst opdonderdag 21 november 2019 - 9:20

Een grote, internationale muziektentoonstelling komt in 2022 naar het Limburgs Museum.

De tentoonstelling MUSIC! is samengesteld door verschillende musea in Duitsland en Nederland. Vanaf donderdag is het al te zien in het LVR-Landesmuseum in Bonn.

Oude fluit
In de expositie wordt onder meer de geschiedenis van muziek behandeld, van bijvoorbeeld een 36.000 jaar oude fluit tot de apparatuur waarmee dj's hun beats maken. Ook wordt gekeken naar de manier waarop muziek emoties beïnvloedt, en het effect van muziek op de hersenen.

Beethoven
De inspiratie voor de tentoonstelling is de 250ste geboortedag van Ludwig van Beethoven, volgend jaar. De expositie krijgt in 2022 ook een Limburgs tintje met extra aandacht voor Limburgstalige muziek.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen