Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote muziektentoonstelling naar Limburgs Museum

Geplaatst opdonderdag 21 november 2019 - 9:20

Een grote, internationale muziektentoonstelling komt in 2022 naar het Limburgs Museum.

De tentoonstelling MUSIC! is samengesteld door verschillende musea in Duitsland en Nederland. Vanaf donderdag is het al te zien in het LVR-Landesmuseum in Bonn.

Oude fluit
In de expositie wordt onder meer de geschiedenis van muziek behandeld, van bijvoorbeeld een 36.000 jaar oude fluit tot de apparatuur waarmee dj's hun beats maken. Ook wordt gekeken naar de manier waarop muziek emoties beïnvloedt, en het effect van muziek op de hersenen.

Beethoven
De inspiratie voor de tentoonstelling is de 250ste geboortedag van Ludwig van Beethoven, volgend jaar. De expositie krijgt in 2022 ook een Limburgs tintje met extra aandacht voor Limburgstalige muziek.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen