Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote meerderheid Limburgers voor vuurwerkverbod

Geplaatst opvrijdag 27 december 2019 - 9:31

Een grote meerderheid van de Limburgers is voorstander van een vuurwerkverbod. Twee op de drie inwoners wil dat er een einde komt aan het afsteken van legaal vuurwerk rondom de jaarwisseling.

Dat blijkt uit onderzoek van Kieskompas, dat door LocalFocus op een rijtje is gezet.

Vuurwerkverbod
In Limburg is 66,9 procent voor een vuurwerkverbod. Onze provincie wordt gevolgd door Noord-Holland. Daar wil 65,3 procent van de inwoners het afsteken van vuurwerk aan banden leggen. In Overijssel (46 procent) en Flevoland (49 procent) kunnen juist relatief weinig mensen zich vinden in een vuurwerkverbod.

22,2 procent van de Limburgers die mee hebben gedaan het onderzoek voelt niks voor een vuurwerkverbod.

Oogletsel
Vorige jaarwisseling kwamen volgens VeiligheidNL bijna 400 mensen op de spoedeisende hulp terecht en nog zo'n 800 bij de huisartsenpost. 70 procent van de ongevallen werd volgens de organisatie veroorzaakt door legaal vuurwerk. Het gaat hierbij vooral om oogletsel en brandwonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen