Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote meerderheid Limburgers voor vuurwerkverbod

Geplaatst opvrijdag 27 december 2019 - 9:31

Een grote meerderheid van de Limburgers is voorstander van een vuurwerkverbod. Twee op de drie inwoners wil dat er een einde komt aan het afsteken van legaal vuurwerk rondom de jaarwisseling.

Dat blijkt uit onderzoek van Kieskompas, dat door LocalFocus op een rijtje is gezet.

Vuurwerkverbod
In Limburg is 66,9 procent voor een vuurwerkverbod. Onze provincie wordt gevolgd door Noord-Holland. Daar wil 65,3 procent van de inwoners het afsteken van vuurwerk aan banden leggen. In Overijssel (46 procent) en Flevoland (49 procent) kunnen juist relatief weinig mensen zich vinden in een vuurwerkverbod.

22,2 procent van de Limburgers die mee hebben gedaan het onderzoek voelt niks voor een vuurwerkverbod.

Oogletsel
Vorige jaarwisseling kwamen volgens VeiligheidNL bijna 400 mensen op de spoedeisende hulp terecht en nog zo'n 800 bij de huisartsenpost. 70 procent van de ongevallen werd volgens de organisatie veroorzaakt door legaal vuurwerk. Het gaat hierbij vooral om oogletsel en brandwonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen