Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote meerderheid Limburgers voor vuurwerkverbod

Geplaatst opvrijdag 27 december 2019 - 9:31

Een grote meerderheid van de Limburgers is voorstander van een vuurwerkverbod. Twee op de drie inwoners wil dat er een einde komt aan het afsteken van legaal vuurwerk rondom de jaarwisseling.

Dat blijkt uit onderzoek van Kieskompas, dat door LocalFocus op een rijtje is gezet.

Vuurwerkverbod
In Limburg is 66,9 procent voor een vuurwerkverbod. Onze provincie wordt gevolgd door Noord-Holland. Daar wil 65,3 procent van de inwoners het afsteken van vuurwerk aan banden leggen. In Overijssel (46 procent) en Flevoland (49 procent) kunnen juist relatief weinig mensen zich vinden in een vuurwerkverbod.

22,2 procent van de Limburgers die mee hebben gedaan het onderzoek voelt niks voor een vuurwerkverbod.

Oogletsel
Vorige jaarwisseling kwamen volgens VeiligheidNL bijna 400 mensen op de spoedeisende hulp terecht en nog zo'n 800 bij de huisartsenpost. 70 procent van de ongevallen werd volgens de organisatie veroorzaakt door legaal vuurwerk. Het gaat hierbij vooral om oogletsel en brandwonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen