Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote loodsbrand ENCI Maastricht onder controle

Geplaatst opzondag 3 februari 2019 - 22:44

De grote loodsbrand bij de ENCI in Maastricht is onder controle. Volgens de brandweer gaat het nablussen nog uren duren.

De opslagloods met bouwmaterialen kan als verloren worden beschouwd.

Loods
Rond 18:00 uur brak er brand uit bij een loods op het terrein van de cementfabriek aan de Lage Kanaaldijk. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit om het vuur te bestrijden. Er werd ook een hoogwerker ingezet.

Lees ook: Grote brand in loods met bouwmaterialen bij ENCI Maastricht

Rook
Bij de brand kwam veel rook vrij. Ondanks het feit dat er geen schadelijke stoffen vrij zijn gekomen, adviseerden de hulpdiensten om ramen en deuren gesloten te houden.

Maaswater
Vanwege de bluswerkzaamheden is de weg een tijdje dicht geweest. Dit omdat er water uit de Maas werd gepompt en er brandslangen op het wegdek lagen.

De oorzaak van de brand is vooralsnog een raadsel. Er zijn geen gewonden gevallen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen