Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote Limburgse inbreng bij wielerploeg Andy Schleck

Geplaatst opmaandag 30 november 2020 - 20:00

De Luxemburgse dameswielerploeg Andy Schleck Cycles – Immo Losch krijgt in het seizoen 2021 bijna een geheel Limburgs kader.

Ploegleider Tjarco Cuppens, die het afgelopen seizoen reeds actief was bij de wielerploeg, krijgt voor komend seizoen gezelschap van Johan Kruijntjens en Glenn Crauwels.

Limburgse ploegleiders stappen over
Kruijntjens was afgelopen seizoen ploegleider bij de Belgische wielerploeg Multum Accountants - LSK Ladies Cycling Team. Sittardenaar Crauwels zat in het verleden onder andere achter het stuur bij Mexx-Watersley International Woman’s Cycling Team. Voorts is Christian van Deursen uit Maastricht als verzorger aan de ploeg toegevoegd.

Andy Schleck
Voormalig wielrenner Andy Schleck is als sponsor aan het team verbonden. De Tourwinnaar van 2010 is voor de ploeg ook actief als contactpersoon. Hij heeft regelmatig contact met organisaties van wielerwedstrijden. “ Als voormalig Tourwinnaar kan hij deuren openen die normaal gesproken gesloten blijven” , zegt Tjarco Cuppens tegen L1.

UCI-status
De uit Hulsberg afkomstige Cuppens was vorig jaar al in dienst van de Luxemburgse ploeg. Seizoen 2020 ging door corona bijna geheel verloren. Omdat er bijna niet gekoerst kon worden werden er kosten gespaard. Met een extra impuls van enkele sponsoren kan een UCI-status voor de duur van drie jaar aangevraagd worden.

Amstel Gold Race
Door de UCI-status kan de ploeg ook uitgenodigd worden voor World Tourwedstrijden. De ploegleiding aast voor komend seizoen op uitnodigingen voor de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. Vooral deze laatste race is voor het team van groot belang, aangezien de Limburgse inbreng groot is.

Limburgse renster onder contract
Lisa Müllenberg is de enige Limburgse renster die op dit moment onder contract staat. De voormalige judoka komt over van het Watersley R&D Cycling Team

Mogelijke huisvesting in Sittard
Het managment van het team is op dit moment bezig om huisvesting te zoeken voor een aantal wielrensters van het team. Zo willen ze graag de rensters uit Estland en Nieuw Zeeland op Sport en Talentpark Watersley onderbrengen. De locatie in Sittard gaat dan ook dienen als één van de twee uitvalsbasissen van de ploeg. Mocht dit organisatorisch niet lukken dan wil men een locatie in de Eiffel overwegen. De andere uitvalsbasis is Luxemburg.

De ploegpresentatie van de UCI-ploeg met groot Limburgs kader is op 5 maart 2021 in Luxemburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen