Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote landmachtoefening bij Weert en rond de Peel

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 21:59

Defensie begint volgende week aan een grootschalige oefening in Nederland. De soldaten oefenen vanaf maandag onder meer bij Weert en rond de Peel.

Het gaat om militairen van vier brigades die op verschillende plekken oefenen op "grootschalige gevechtsoperaties", meldt Defensie. De oefening, Zebra Sword genoemd, zou eigenlijk in Duitsland plaatsvinden, maar wordt wegens corona in Nederland gehouden.

Kleine groepen
De oefeningen worden in kleinere groepen uitgevoerd om kans op verspreiding van het virus te verkleinen. Tussen 26 oktober en 11 november oefenen militairen op defensieterreinen in de buurt van Weert, de Peel, Oirschot, Stroe, Deelen, 't Harde en Marnewaard.

Afstand houden
Tussen Amersfoort, Arnhem en Hoogeveen zijn militairen buiten de oefenterreinen actief. "Defensie vraagt mensen om afstand te houden en oefenende eenheden niet op te zoeken. De landmacht verwacht verder weinig overlast te veroorzaken", laat het ministerie weten.

Gezichtsmaskers
De eenheden zullen zo weinig mogelijk met elkaar in contact komen. Ook hebben de militairen gezichtsmaskers en is geneeskundige ondersteuning aanwezig. Militairen met klachten worden in isolatie geplaatst en getest.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen