Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote kapoperatie in Limbrichterbos Born

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2015 - 7:37

Midden in het Limbrichterbos in Born is Natuurmonumenten maandag begonnen met een grote kapoperatie.

De natuurorganisatie, die het bos ook beheert, liet een aannemer beginnen met de kap van diverse bomen. Dat is nodig om de voorjaarsflora meer ruimte en licht te gunnen. Veel populieren en Amerikaanse eiken gaan tegen de grond. Die nemen op een aantal plekken in het bos een dominante positie in.

Groeien
Boomsoorten zoals de zomereik, berk, es, beuk en linde krijgen daardoor meer kans om te groeien. En er zal meer licht op de bodem gaan schijnen waardoor de slanke sleutelbloem, de bosanemoon en een aantal zeggesoorten meer kans krijgen.

'Kap is noodzaak'
"De kap is noodzakelijk om het Limbrichterbos gevarieerd en interessant te houden voor de bezoekers, de flora en de fauna", aldus Hermens die ook wijst op het grote aantal vogelsoorten, reeën en dassen dat zich in het Limbrichterbos ophoudt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Groenfront wil politici laten logeren in Schinveldse bossen
Defensie plaatst vleermuiskasten in gekapt bos Schinveld
Staatsbosbeheer: plaats voor nieuwe bossen
Vrouw vindt kooi met natgeregend konijn in bos
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen