Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote kapoperatie in Limbrichterbos Born

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2015 - 7:37

Midden in het Limbrichterbos in Born is Natuurmonumenten maandag begonnen met een grote kapoperatie.

De natuurorganisatie, die het bos ook beheert, liet een aannemer beginnen met de kap van diverse bomen. Dat is nodig om de voorjaarsflora meer ruimte en licht te gunnen. Veel populieren en Amerikaanse eiken gaan tegen de grond. Die nemen op een aantal plekken in het bos een dominante positie in.

Groeien
Boomsoorten zoals de zomereik, berk, es, beuk en linde krijgen daardoor meer kans om te groeien. En er zal meer licht op de bodem gaan schijnen waardoor de slanke sleutelbloem, de bosanemoon en een aantal zeggesoorten meer kans krijgen.

'Kap is noodzaak'
"De kap is noodzakelijk om het Limbrichterbos gevarieerd en interessant te houden voor de bezoekers, de flora en de fauna", aldus Hermens die ook wijst op het grote aantal vogelsoorten, reeën en dassen dat zich in het Limbrichterbos ophoudt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Groenfront wil politici laten logeren in Schinveldse bossen
Defensie plaatst vleermuiskasten in gekapt bos Schinveld
Staatsbosbeheer: plaats voor nieuwe bossen
Vrouw vindt kooi met natgeregend konijn in bos
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen