Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote kapoperatie in Limbrichterbos Born

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2015 - 7:37

Midden in het Limbrichterbos in Born is Natuurmonumenten maandag begonnen met een grote kapoperatie.

De natuurorganisatie, die het bos ook beheert, liet een aannemer beginnen met de kap van diverse bomen. Dat is nodig om de voorjaarsflora meer ruimte en licht te gunnen. Veel populieren en Amerikaanse eiken gaan tegen de grond. Die nemen op een aantal plekken in het bos een dominante positie in.

Groeien
Boomsoorten zoals de zomereik, berk, es, beuk en linde krijgen daardoor meer kans om te groeien. En er zal meer licht op de bodem gaan schijnen waardoor de slanke sleutelbloem, de bosanemoon en een aantal zeggesoorten meer kans krijgen.

'Kap is noodzaak'
"De kap is noodzakelijk om het Limbrichterbos gevarieerd en interessant te houden voor de bezoekers, de flora en de fauna", aldus Hermens die ook wijst op het grote aantal vogelsoorten, reeën en dassen dat zich in het Limbrichterbos ophoudt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Groenfront wil politici laten logeren in Schinveldse bossen
Defensie plaatst vleermuiskasten in gekapt bos Schinveld
Staatsbosbeheer: plaats voor nieuwe bossen
Vrouw vindt kooi met natgeregend konijn in bos
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen