Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote inval recyclingbedrijf Venlo: 'Verdacht van witwassen'

Geplaatst opzaterdag 11 juli 2020 - 14:10

Politie, justitie en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) zijn zaterdagmiddag samen met gespecialiseerde teams van defensie binnengevallen bij het bedrijf Geerlings Metaalrecycling in Venlo.

De instanties zoeken naar administratie, geld en verborgen ruimtes, laat het Openbaar Ministerie weten. Mogelijk heeft het bedrijf aan de James Cookweg milieuregels overtreden en is er sprake van witwassen.

Video: L1

Meerdere invallen in Venlo
De eenheden zijn ook in verschillende woningen in Venlo binnengevallen. Het gaat mogelijk om de woningen van mensen die betrokken zijn bij het bedrijf. Een van de binnengevallen woningen ligt aan de Veldenseweg in Venlo.

Inval Venlo (11 jul 2020)
Onderzoek tijdens de woninginval aan de Veldenseweg
Foto: Omroep Venlo

De omgeving van het bedrijf is afgezet. Ook er zijn hekken met grote zwarte zeilen rond de toegangspoort geplaatst om inkijk te voorkomen. Het is niet duidelijk of er mensen zijn aangehouden. Een politiewoordvoerder zegt rekening ermee te houden dat het onderzoek ter plekke nog dagen in beslag gaat nemen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen