Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote internationale drugsbende handelde in coke via Venlo

Geplaatst opmaandag 16 juli 2018 - 15:07

Een drugsbende, die opereerde vanuit onder meer Venlo, heeft in de afgelopen twee jaar naar schatting 1,5 ton aan cocaïne en amfetamine verscheept. Europol heeft de bende de afgelopen maanden opgerold.

Vorig jaar zomer smokkelden de verdachten grote hoeveelheden coke en amfetamine vanuit verschillende Nederlandse steden, waaronder Venlo en Rotterdam, naar het Duitse Wuppertal.

Huurauto's
Van Duitsland gingen de drugs naar landen als Denemarken, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Het spul werd verstopt in speciale compartimenten in huurauto's.

Tijdens het onderzoek werden in Denemarken, Zweden en Duitsland zeven mensen opgepakt. Eén van hen is een Venlonaar. Hij werd vorige maand gearresteerd op het vliegveld van Düsseldorf.

Lees ook: Politie slaat Venlonaar op vliegveld Düsseldorf in de boeien

Peperdure horloges
In Venlo werden vanwege het onderzoek op 21 juni op twee plekken invallen gedaan. Er werden drie dure Porsches, twee horloges van elk een half miljoen euro en tienduizenden euro's aan cash in beslag genomen.

Tweehonderd agenten
In totaal werden vanwege het onderzoek op achttien plekken in Nederland en Duitsland huiszoekingen gedaan. Daarbij waren tweehonderd agenten betrokken. Naast de zeven opgepakte mensen liggen er nog zes arrestatiebevelen.

Beelden van de grote inval in Venlo op 21 juni.
Video: L1 / 1Limburg
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen