Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote internationale circussen op Cultura Nova

Geplaatst opdinsdag 16 mei 2017 - 12:26

Er komen twee grote internationale circusgezelschappen naar Heerlen tijdens Cultura Nova.

De organisatie heeft Cirque Berserk uit Groot Brittanië en The 7 Fingers uit Canada vastgelegd. De voorstellingen van de gezelschappen beleven hun Nederlandse première tijdens het internationale theaterfestival.

Heerlen
Cultura Nova wordt dit jaar voor de 27e keer gehouden van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus, met voorstellingen in en rond Heerlen.

Cirque Berserk
Cirque Berserk is een combinatie van het traditionele circus en theatercircus. Een internationale groep van ruim dertig jongleurs, acrobaten, stuntmensen en clowns spelen in de show. Onderdeel van de voorstelling is de 'Motorcycle Globe of Death', waarin stuntrijders op een motor rondcrossen in een bal.

Video: Youtube
Video: Youtube

The 7 Fingers
Het Canadese circus The 7 Fingers speelt in Heerlen de voorstelling ‘Triptyque’. Het bestaat uit een combinatie van circus en dans. In de voorstelling wordt gespeeld met zwaartekracht en proberen artiesten zichzelf uit obstakels te bevrijden.

Video: Youtube

Kaartverkoop
De kaartverkoop van beide voorstellingen is inmiddels gestart. Komende weken maakt Cultura Nova ook de rest van het programma bekend

L1 doet vanaf 18 augustus dagelijks uitgebreid verslag van Cultura Nova, met onder meer live de opening en een dagelijkse talkshow om 17.50 uur. Op L1.nl zijn de hoogtepunten van vorig jaar terug te kijken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hongaars circusgezelschap naar Heerlen tijdens Cultura Nova
Hongaars theatercircus keert terug naar Heerlen
Cultura Nova zoekt vrijwilligers voor openingsvoorstelling
Cultura Nova trekt ruim 55.000 bezoekers
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen