Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote internationale circussen op Cultura Nova

Geplaatst opdinsdag 16 mei 2017 - 12:26

Er komen twee grote internationale circusgezelschappen naar Heerlen tijdens Cultura Nova.

De organisatie heeft Cirque Berserk uit Groot Brittanië en The 7 Fingers uit Canada vastgelegd. De voorstellingen van de gezelschappen beleven hun Nederlandse première tijdens het internationale theaterfestival.

Heerlen
Cultura Nova wordt dit jaar voor de 27e keer gehouden van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus, met voorstellingen in en rond Heerlen.

Cirque Berserk
Cirque Berserk is een combinatie van het traditionele circus en theatercircus. Een internationale groep van ruim dertig jongleurs, acrobaten, stuntmensen en clowns spelen in de show. Onderdeel van de voorstelling is de 'Motorcycle Globe of Death', waarin stuntrijders op een motor rondcrossen in een bal.

Video: Youtube
Video: Youtube

The 7 Fingers
Het Canadese circus The 7 Fingers speelt in Heerlen de voorstelling ‘Triptyque’. Het bestaat uit een combinatie van circus en dans. In de voorstelling wordt gespeeld met zwaartekracht en proberen artiesten zichzelf uit obstakels te bevrijden.

Video: Youtube

Kaartverkoop
De kaartverkoop van beide voorstellingen is inmiddels gestart. Komende weken maakt Cultura Nova ook de rest van het programma bekend

L1 doet vanaf 18 augustus dagelijks uitgebreid verslag van Cultura Nova, met onder meer live de opening en een dagelijkse talkshow om 17.50 uur. Op L1.nl zijn de hoogtepunten van vorig jaar terug te kijken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hongaars circusgezelschap naar Heerlen tijdens Cultura Nova
Hongaars theatercircus keert terug naar Heerlen
Cultura Nova zoekt vrijwilligers voor openingsvoorstelling
Cultura Nova trekt ruim 55.000 bezoekers
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen