Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote hulpvraag onder Limburgse jongeren

Geplaatst opzaterdag 31 oktober 2020 - 22:26

Ruim 10 procent van de Limburgse jongeren heeft de eerste helft van dit jaar hulp gekregen via hulpinstanties zoals jeugdzorg. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Daarmee liggen de cijfers in Limburg veel hoger dan in de rest van Nederland. Alleen Noord-Oost Nederland kent vergelijkbare aantallen.

Last Man Standing
Moësha Arts en Suzan Willemse vroegen zaterdag in Venray aandacht voor de psychische problemen onder jongeren via de actie Last Man Standing. Mensen begrijpen volgens hen vaak niet wat voor een effect dat soort problemen op het leven van jongeren kan hebben.

Meer 18-plussers
Het CBS ziet dat er vooral meer 18-plussers een beroep doen op hulpinstanties. In heel Nederland waren dat in de eerste helft van 2020 ruim 16.000. De toename van het aantal 18-plussers is naar verhouding het sterkst in de pleegzorg.

Afname
De afgelopen vijf jaar steeg het aantal hulpaanvragen onder jongeren in Nederland jaarlijks. In de eerste helft van 2020 nam dat juist voor het eerst weer af. Ten opzichte van een jaar eerder bedraagt de daling zo'n zes procent.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen