Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote hoeveelheden klapkratten in regio Venlo gestolen

Geplaatst opvrijdag 12 januari 2018 - 14:04

Bij groente- en fruittelers in de regio Venlo worden regelmatig grote hoeveelheden klapkratten gestolen.

Zo was het afgelopen nacht weer raak bij een teler in Grubbenvorst. Daar werden bij een inbraak vijftien pallets met klapkratten en drie laptops gestolen.

Anoniem
De kratten zijn gewild omdat er vijf euro statiegeld op zit. Ze kunnen anoniem op verschillende plekken ingeleverd worden.
L1 sprak ook een andere teler uit Grubbenvorst, waar vorig jaar klapkratjes ter waarde van 50.000 euro zijn gestolen bij twee diefstallen.

Kratjes
Veiling Zon maakt ook gebruik van de kratjes. Bij hen wordt wordt wel eens wat gestolen, maar het geen noemenswaardige aantallen. Telers hebben er veel meer last van, maar willen liever niet voor de camera reageren.

Het bedrijf EPS, dat de kratjes verstrekt, krijgt regelmatig klachten over diefstal. Er wordt gekeken naar een manier om de kratten te traceren, bijvoorbeeld aan de hand van barcodes.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen