Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote hoeveelheden klapkratten in regio Venlo gestolen

Geplaatst opvrijdag 12 januari 2018 - 14:04

Bij groente- en fruittelers in de regio Venlo worden regelmatig grote hoeveelheden klapkratten gestolen.

Zo was het afgelopen nacht weer raak bij een teler in Grubbenvorst. Daar werden bij een inbraak vijftien pallets met klapkratten en drie laptops gestolen.

Anoniem
De kratten zijn gewild omdat er vijf euro statiegeld op zit. Ze kunnen anoniem op verschillende plekken ingeleverd worden.
L1 sprak ook een andere teler uit Grubbenvorst, waar vorig jaar klapkratjes ter waarde van 50.000 euro zijn gestolen bij twee diefstallen.

Kratjes
Veiling Zon maakt ook gebruik van de kratjes. Bij hen wordt wordt wel eens wat gestolen, maar het geen noemenswaardige aantallen. Telers hebben er veel meer last van, maar willen liever niet voor de camera reageren.

Het bedrijf EPS, dat de kratjes verstrekt, krijgt regelmatig klachten over diefstal. Er wordt gekeken naar een manier om de kratten te traceren, bijvoorbeeld aan de hand van barcodes.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen