Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote groep jongeren steekt vuurwerk af: politie grijpt in

Geplaatst opzaterdag 28 november 2020 - 12:45

De politie heeft vrijdagavond in Maastricht opgetreden tegen zo'n 50 tot 60 jongeren die door de wijk Wittevrouwenveld trokken en daarbij vuurwerk afstaken.

De groep verplaatste zich lopend en ook met scooters, auto's en een quad. Dat leidde tot veel kabaal, waarvan de politie meldingen kreeg.

Grimmige sfeer
Verschillende politiewagens werden naar de groep jongeren gestuurd. Toen agenten enkele jongeren aanspraken, vlogen stenen en blikjes door de lucht. Volgens de politie werd niemand geraakt. Maar vanwege de grimmige sfeer werd er wel nóg meer politie opgeroepen.

Volgens een politiewoordvoerder zijn zo'n tien politiewagens met twintig agenten uitgerukt voor het incident.

Linie van agenten
De politie vormde een linie bij het Voltaplein. Met een megafoon riepen ze iedereen op te vertrekken of er zou worden ingegrepen. Dat leek voor even te werken, maar de jongeren doken later toch weer ergens anders op. Daar schreef de politie zo'n tien bekeuringen uit voor 'diverse strafbare feiten'. Eén persoon is gearresteerd omdat hij verdovende middelen bij zich had.

Na het bekeuren droop het groepje af en keerde de rust terug. Volgens de politie was de herdenking van een jongeman, die twee jaar geleden overleed, de aanleiding voor het gedrag van de groep.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen