Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote groep jongeren steekt vuurwerk af: politie grijpt in

Geplaatst opzaterdag 28 november 2020 - 12:45

De politie heeft vrijdagavond in Maastricht opgetreden tegen zo'n 50 tot 60 jongeren die door de wijk Wittevrouwenveld trokken en daarbij vuurwerk afstaken.

De groep verplaatste zich lopend en ook met scooters, auto's en een quad. Dat leidde tot veel kabaal, waarvan de politie meldingen kreeg.

Grimmige sfeer
Verschillende politiewagens werden naar de groep jongeren gestuurd. Toen agenten enkele jongeren aanspraken, vlogen stenen en blikjes door de lucht. Volgens de politie werd niemand geraakt. Maar vanwege de grimmige sfeer werd er wel nóg meer politie opgeroepen.

Volgens een politiewoordvoerder zijn zo'n tien politiewagens met twintig agenten uitgerukt voor het incident.

Linie van agenten
De politie vormde een linie bij het Voltaplein. Met een megafoon riepen ze iedereen op te vertrekken of er zou worden ingegrepen. Dat leek voor even te werken, maar de jongeren doken later toch weer ergens anders op. Daar schreef de politie zo'n tien bekeuringen uit voor 'diverse strafbare feiten'. Eén persoon is gearresteerd omdat hij verdovende middelen bij zich had.

Na het bekeuren droop het groepje af en keerde de rust terug. Volgens de politie was de herdenking van een jongeman, die twee jaar geleden overleed, de aanleiding voor het gedrag van de groep.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen