Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grote grenscontrole op A2 bij Eijsden

Geplaatst opdonderdag 11 februari 2016 - 12:03

Op de A2 bij Eijsden is rond de middag een verscherpte grenscontrole begonnen. Er wordt vooral gekeken naar mensensmokkel.

Het verkeer wordt bij de grensovergang vanuit België sinds 12.00 uur in de gaten gehouden. Motorrijders halen verdachte voertuigen van de weg. Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee voeren vervolgens controles uit op de parkeerplaats Patiel. De actie duurt nog de hele middag.

Maandag kondigde staatssecretaris Klaas Dijkhoff al aan dat de grenscontroles verscherpt worden omdat de vluchtelingenstroom onverminderd doorgaat.

Hazeldonk
Dinsdag was er in Brabant een verscherpte controle bij grensovergang Hazeldonk in de buurt van Breda. Daar werden zo'n 60 voertuigen gecontroleerd. Niemand werd opgepakt.
Vorig jaar werden bij controles aan de Nederlandse grenzen 200 mensen aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mensensmokkel, drugs en boetes bij grote grenscontrole
Kans op files A67 en A76 door grenscontroles
Illegalen aangetroffen bij controle langs A67 bij Venlo
Grootschalige politiecontrole in Weert en omgeving
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen