Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote drugsactie: inval in tientallen panden

Geplaatst opdinsdag 21 mei 2019 - 10:15

Politie en justitie zijn dinsdag tientallen panden binnengevallen, in het kader van een grote drugsactie. De actie is gericht tegen de georganiseerde hennepteelt.

Deze vermeende drugspanden staan voornamelijk in de omgeving van Sittard en Geleen. Dat laat de politie weten.

Groot onderzoek
'Uit onderzoek is naar voren gekomen dat in deze panden vermoedelijk hennep geteeld wordt. De actie richt zich op hennepteelt in woningen en bedrijfspanden. Als in het pand een hennepplantage wordt aangetroffen, dan wordt deze geruimd', schrijft de politie in een verklaring. Overigens staat de politie niet alleen in deze actie. Ook betrokken gemeenten, de Belastingdienst en Enexis werken mee.

Lees ook: Operatie Albanië: grote internationale drugsbende opgerold

Gevaar voor samenleving
De politie benadrukt het gevaar van deze georganiseerde hennephandel en -productie. 'Illegale drugshandel brengt onschuldige burgers in gevaar door gewelddadige uitwassen, brandgevaarlijke hennepkwekerijen en het dumpen van hennepafval in natuurgebieden. Criminelen maken bij de grootschalige hennepteelt misbruik van legale bedrijven om de enorme winsten wit te wassen en gebruiken voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken.'

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen