Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote droom komt eindelijk uit voor 'parachute-opa'

Geplaatst opzondag 29 april 2018 - 17:49

Voor de 95-jarige Toon Geurtjens uit Horst ging zondag een lang gekoesterde wens in vervulling. Ondanks zijn hoge leeftijd, waagde hij de sprong uit een vliegtuig.

Een paar jaar geleden vroeg Geurtjens al een parachutesprong voor zijn verjaardag. "Ze scheepten me toen af met een ballonvaart", grapt hij.

Vrije val
Nu was het alsnog raak en daar genoot hij met volle teugen van. "De vrije val was het mooiste, helaas duurde die maar veertig seconden." Een aantal familieleden van Geurtjens sprong met hem mee, waaronder Raul Esman. "Niet iedereen kan zeggen dat ze met zijn vader of opa van 95 een parachutesprong hebben gemaakt."

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen