Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote dassensterfte tussen Linne en Sint Odiliënberg

Geplaatst opdinsdag 13 augustus 2019 - 17:53

De Grote Bergerweg tussen Linne en Sint Odiliënberg is de dodenweg voor dassen in Limburg.

De laatste jaren zijn hier al minstens 25 dassen doodgereden. Daaronder zijn ook enkele zwangere vrouwtjes die in totaal twaalf jongen droegen. Ook die kwamen om in het verkeer.

Tal van aanbevelingen
Dat blijkt uit onderzoek van Steven Jansen uit Sint Odiliënberg. Hij heeft de gemeente Roerdalen tal van aanbevelingen gedaan om de situatie voor de dassen in het gebied te verbeteren. Maar de gemeente komt pas in actie als de weg in aanmerking komt voor groot onderhoud. En dat is nog niet het geval.

Onderzoek
Wethouder Jan Smits van Roerdalen wil de situatie bekijken, maar doet geen toezeggingen. "We gaan onderzoeken wat het kost en of we daar tot een goede oplossing kunnen komen."

Tunnels
De meest gewenste maatregel is de aanleg van vijf of zes dassentunnels onder de Grote Bergerweg. Dat in combinatie met wildrasters moet voorkomen dat er opnieuw dassen worden doodgereden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen