Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote dassensterfte tussen Linne en Sint Odiliënberg

Geplaatst opdinsdag 13 augustus 2019 - 17:53

De Grote Bergerweg tussen Linne en Sint Odiliënberg is de dodenweg voor dassen in Limburg.

De laatste jaren zijn hier al minstens 25 dassen doodgereden. Daaronder zijn ook enkele zwangere vrouwtjes die in totaal twaalf jongen droegen. Ook die kwamen om in het verkeer.

Tal van aanbevelingen
Dat blijkt uit onderzoek van Steven Jansen uit Sint Odiliënberg. Hij heeft de gemeente Roerdalen tal van aanbevelingen gedaan om de situatie voor de dassen in het gebied te verbeteren. Maar de gemeente komt pas in actie als de weg in aanmerking komt voor groot onderhoud. En dat is nog niet het geval.

Onderzoek
Wethouder Jan Smits van Roerdalen wil de situatie bekijken, maar doet geen toezeggingen. "We gaan onderzoeken wat het kost en of we daar tot een goede oplossing kunnen komen."

Tunnels
De meest gewenste maatregel is de aanleg van vijf of zes dassentunnels onder de Grote Bergerweg. Dat in combinatie met wildrasters moet voorkomen dat er opnieuw dassen worden doodgereden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen