Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote dassensterfte tussen Linne en Sint Odiliënberg

Geplaatst opdinsdag 13 augustus 2019 - 17:53

De Grote Bergerweg tussen Linne en Sint Odiliënberg is de dodenweg voor dassen in Limburg.

De laatste jaren zijn hier al minstens 25 dassen doodgereden. Daaronder zijn ook enkele zwangere vrouwtjes die in totaal twaalf jongen droegen. Ook die kwamen om in het verkeer.

Tal van aanbevelingen
Dat blijkt uit onderzoek van Steven Jansen uit Sint Odiliënberg. Hij heeft de gemeente Roerdalen tal van aanbevelingen gedaan om de situatie voor de dassen in het gebied te verbeteren. Maar de gemeente komt pas in actie als de weg in aanmerking komt voor groot onderhoud. En dat is nog niet het geval.

Onderzoek
Wethouder Jan Smits van Roerdalen wil de situatie bekijken, maar doet geen toezeggingen. "We gaan onderzoeken wat het kost en of we daar tot een goede oplossing kunnen komen."

Tunnels
De meest gewenste maatregel is de aanleg van vijf of zes dassentunnels onder de Grote Bergerweg. Dat in combinatie met wildrasters moet voorkomen dat er opnieuw dassen worden doodgereden.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen