Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote dassensterfte tussen Linne en Sint Odiliënberg

Geplaatst opdinsdag 13 augustus 2019 - 17:53

De Grote Bergerweg tussen Linne en Sint Odiliënberg is de dodenweg voor dassen in Limburg.

De laatste jaren zijn hier al minstens 25 dassen doodgereden. Daaronder zijn ook enkele zwangere vrouwtjes die in totaal twaalf jongen droegen. Ook die kwamen om in het verkeer.

Tal van aanbevelingen
Dat blijkt uit onderzoek van Steven Jansen uit Sint Odiliënberg. Hij heeft de gemeente Roerdalen tal van aanbevelingen gedaan om de situatie voor de dassen in het gebied te verbeteren. Maar de gemeente komt pas in actie als de weg in aanmerking komt voor groot onderhoud. En dat is nog niet het geval.

Onderzoek
Wethouder Jan Smits van Roerdalen wil de situatie bekijken, maar doet geen toezeggingen. "We gaan onderzoeken wat het kost en of we daar tot een goede oplossing kunnen komen."

Tunnels
De meest gewenste maatregel is de aanleg van vijf of zes dassentunnels onder de Grote Bergerweg. Dat in combinatie met wildrasters moet voorkomen dat er opnieuw dassen worden doodgereden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen