Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote dag voor Netflix-boeven: 'eigen' serie in première

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 6:00

Een bijzondere dag voor drie vermeende drugscriminelen uit Beek en Maastricht. Het derde seizoen van Netflix-serie Dope gaat in première en het trio speelt daarin een bijzondere rol. De mannen zijn immers voor het oog van de camera gearresteerd.

Dit alles gebeurde ruim een jaar geleden in Beek, toen de mannen werden geïnterviewd voor de realityserie. Tijdens het interview viel de politie binnen en werd het trio gearresteerd.

Lees ook: Politie valt opnames Netflix-serie binnen, drie aanhoudingen

Nepwapen en suikerklontjes
Op dat moment lagen er onder meer een vuurwapen en drugs op tafel. Volgens advocaat Peer Szymkowiak ging het om een nepwapen. Ook de drugs was grotendeels nep, zegt hij. De mannen hadden echte drugs aangevuld met suikerklontjes. Szymkowiak staat de hoofdverdachte bij in de zaak. Deze man stelde zijn woning beschikbaar voor de Netflix-productie.

Niks meer gehoord
Een deel van de inval in Beek is al te zien in de trailer van het nieuwe seizoen. Of vrijdag meteen de rest te zien is, hangt af van Netflix. In sommige gevallen wordt er direct een hele serie online gezet, terwijl er bij andere shows iedere week een aflevering wordt toegevoegd. Hakan Külcü, advocaat van een andere verdachte, zegt nooit meer iets van Netflix te hebben gehoord. Ook Szymkowiak heeft niets van de streamingdienst vernomen.

Overigens is het volgens beide advocaten ook stil in de zaak zelf. "Mijn cliënt is nog niet voor de rechter verschenen", zegt Külcü. "Ik heb nog niets gehoord over een zittingsdatum", vult Szymkowiak aan.

Bekijk de trailer: vanaf 0:46 seconden is te zien hoe de politie binnenvalt in het pand in Beek.

Bekijk de trailer op volledig scherm

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen