Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote dag voor Netflix-boeven: 'eigen' serie in première

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 6:00

Een bijzondere dag voor drie vermeende drugscriminelen uit Beek en Maastricht. Het derde seizoen van Netflix-serie Dope gaat in première en het trio speelt daarin een bijzondere rol. De mannen zijn immers voor het oog van de camera gearresteerd.

Dit alles gebeurde ruim een jaar geleden in Beek, toen de mannen werden geïnterviewd voor de realityserie. Tijdens het interview viel de politie binnen en werd het trio gearresteerd.

Lees ook: Politie valt opnames Netflix-serie binnen, drie aanhoudingen

Nepwapen en suikerklontjes
Op dat moment lagen er onder meer een vuurwapen en drugs op tafel. Volgens advocaat Peer Szymkowiak ging het om een nepwapen. Ook de drugs was grotendeels nep, zegt hij. De mannen hadden echte drugs aangevuld met suikerklontjes. Szymkowiak staat de hoofdverdachte bij in de zaak. Deze man stelde zijn woning beschikbaar voor de Netflix-productie.

Niks meer gehoord
Een deel van de inval in Beek is al te zien in de trailer van het nieuwe seizoen. Of vrijdag meteen de rest te zien is, hangt af van Netflix. In sommige gevallen wordt er direct een hele serie online gezet, terwijl er bij andere shows iedere week een aflevering wordt toegevoegd. Hakan Külcü, advocaat van een andere verdachte, zegt nooit meer iets van Netflix te hebben gehoord. Ook Szymkowiak heeft niets van de streamingdienst vernomen.

Overigens is het volgens beide advocaten ook stil in de zaak zelf. "Mijn cliënt is nog niet voor de rechter verschenen", zegt Külcü. "Ik heb nog niets gehoord over een zittingsdatum", vult Szymkowiak aan.

Bekijk de trailer: vanaf 0:46 seconden is te zien hoe de politie binnenvalt in het pand in Beek.

Bekijk de trailer op volledig scherm

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen