Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote dag voor Netflix-boeven: 'eigen' serie in première

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 6:00

Een bijzondere dag voor drie vermeende drugscriminelen uit Beek en Maastricht. Het derde seizoen van Netflix-serie Dope gaat in première en het trio speelt daarin een bijzondere rol. De mannen zijn immers voor het oog van de camera gearresteerd.

Dit alles gebeurde ruim een jaar geleden in Beek, toen de mannen werden geïnterviewd voor de realityserie. Tijdens het interview viel de politie binnen en werd het trio gearresteerd.

Lees ook: Politie valt opnames Netflix-serie binnen, drie aanhoudingen

Nepwapen en suikerklontjes
Op dat moment lagen er onder meer een vuurwapen en drugs op tafel. Volgens advocaat Peer Szymkowiak ging het om een nepwapen. Ook de drugs was grotendeels nep, zegt hij. De mannen hadden echte drugs aangevuld met suikerklontjes. Szymkowiak staat de hoofdverdachte bij in de zaak. Deze man stelde zijn woning beschikbaar voor de Netflix-productie.

Niks meer gehoord
Een deel van de inval in Beek is al te zien in de trailer van het nieuwe seizoen. Of vrijdag meteen de rest te zien is, hangt af van Netflix. In sommige gevallen wordt er direct een hele serie online gezet, terwijl er bij andere shows iedere week een aflevering wordt toegevoegd. Hakan Külcü, advocaat van een andere verdachte, zegt nooit meer iets van Netflix te hebben gehoord. Ook Szymkowiak heeft niets van de streamingdienst vernomen.

Overigens is het volgens beide advocaten ook stil in de zaak zelf. "Mijn cliënt is nog niet voor de rechter verschenen", zegt Külcü. "Ik heb nog niets gehoord over een zittingsdatum", vult Szymkowiak aan.

Bekijk de trailer: vanaf 0:46 seconden is te zien hoe de politie binnenvalt in het pand in Beek.

Bekijk de trailer op volledig scherm

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen