Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote controleactie criminaliteit in Blerickse wijk

Geplaatst opvrijdag 4 oktober 2019 - 21:13

In de Blerickse wijk Vastenavondkamp wordt vrijdagavond een grote controleactie gehouden. Er zijn al diverse auto's afgepakt.

De controle wordt uitgevoerd onder de naam Pandora, een samenwerking tussen politie, gemeente, het Openbaar Ministerie (OM), de Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee.

Centrale plek
Voertuigen die de wijk in of uit gaan, worden gecontroleerd. Dat wordt gedaan vanuit een centrale plek in de wijk. Bij de controle wordt gelet op grensoverschrijdende criminaliteit en openstaande schulden.

Dodelijke schietpartij
De gezamenlijke actie wordt gedaan na een reeks incidenten in de wijk. Ömer Köksal werd in november 2017 doodgeschoten. Het was destijds de derde schietpartij in enkele maanden tijd. Die incidenten leidden tot onrust in de wijk. Vanaf dat moment zijn verschillende partijen gaan samenwerken om de rust weer te laten terugkeren en de criminaliteit aan te pakken.

Drugsgerelateerd
De gezamenlijke aanpak heeft in het eerste halfjaar al geleid tot 25 aanhoudingen, waarvan de meeste drugsgerelateerd. Ook werden er personen opgepakt voor het uitgeven van vals geld, openbare dronkenschap en huiselijk geweld. Verder werden 55 bekeuringen uitgeschreven. Ook heeft de politie bij diverse acties flink drugs in beslag genomen; 14 kilo harddrugs en 1 kilo softdrugs. Ook werden in totaal 1400 hennepplanten gevonden en vernietigd. Vijf panden zijn gesloten voor drie tot twaalf maanden vanwege drugsactiviteiten. Daarnaast zijn dit jaar elf voertuigen, enkele duizenden euro's en diverse wapens in beslag genomen.

Wapens
De resultaten van de grote actie vrijdagavond worden zaterdag bekendgemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen