Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand in voormalig doe-het-zelfzaak

Geplaatst opdinsdag 20 juni 2017 - 8:25

De brandweer in Weert is met spoed naar Budel gereden voor een uitslaande brand in de oude doe-het-zelfzaak Van Cranenbroek.

Rond zes uur in de ochtend snelde onder meer een brandweerauto van de Weerter kazerne richting Budel om de vuurzee te temmen.

Rookvorming
Er komt veel rook uit het pand, dat tegenwoordig wordt gebruikt voor de opslag van tuinmachines. Daarom wordt de directe omgeving verzocht om ramen en deuren te sluiten en ventilatie voorlopig uit te zetten.

Steenworp
De Keunenhoek in het Brabantse Budel, waar Van Cranenbroek is gevestigd, ligt op slechts twee kilometer van de grens met Limburg. Mensen in Weert kunnen uit voorzorg alles gesloten houden, al is de verwachting dat eventuele schadelijke stoffen niet tot in het Limburgse reiken. Verschillende mensen in Weert hebben bericht gehad van de brandweer om het zekere voor het onzekere te nemen.

Metingen
In Budel zijn verschillende metingen gedaan door de brandweer, maar tot dusver zijn er geen risicovolle concentraties gevonden. De brandweer waarschuwt wel dat rook nooit gezond is.

De brandweer is bezig met nablussen en zal vervolgens op zoek gaan naar een oorzaak. Die is vooralsnog niet bekend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brandweer rukt uit naar bosbrand in Budel-Dorplein
Brandweer rukt uit voor flinke natuurbrand
Bosbrand in Weert, rookwolken te zien vanaf de snelweg
vuurtje
Treinverkeer Weert-Eindhoven vanwege vuurtje stilgelegd
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen