Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand verwoest honderden caravans

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 10:12

Honderden caravans, oldtimers en andere voertuigen zijn vrijdagochtend verwoest bij een grote brand in een loods in Oeffelt. De brandweer uit Gennep assisteert de Brabantse collega's.

De brand woedde in een loods aan de Dorpsstraat. In het pand is ruimte voor zo'n 1.000 caravans, campers, oldtimers en andere voertuigen. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Bij de brand kwam veel rook vrij, maar inmiddels is de rookontwikkeling minimaal.

Verloren
In de loods van zo’n 15.000 vierkante meter stonden volgens de politiewoordvoerder vooral caravans, maar ook oldtimers en andere voertuigen. "Het is een vreselijk drama voor mensen die er hun caravan hadden staan waarmee ze altijd op vakantie gingen, of een oldtimer waaraan ze hebben geknutseld."

De loods en de inhoud moeten waarschijnlijk als verloren worden beschouwd; de brandweer wil het vuur gecontroleerd laten uitbranden.

brand Oeffelt - 22 nov 2019
Foto: SK-Media

Geen gevaar
Metingen van de brandweer Limburg-Noord tonen aan dat de concentraties stoffen die zijn vrijgekomen bij de brand geen direct gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Het advies blijft wel: blijf uit de rook. Rook is altijd ongezond.

Inmiddels neemt de intensiteit van de rookwolk af. Er zijn geen stoffen neergeslagen op Noord-Limburgse bodem, aldus de brandweer. Volgens een woordvoerder komen er wel asdeeltjes neer in Middelaar. Deze kunnen met water en zeep worden verwijderd, zegt de brandweer.

Ramen dicht
Bij de brand kwam veel rook vrij en de rookwolken waren in de wijde omtrek te zien, meldde een politiewoordvoerder. "Het staat goed in lichterlaaie." Bewoners van Oeffelt en omgeving werden via een NL-Alert geadviseerd om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Dat alert werd om 12:00 uur weer ingetrokken.

Wijde omgeving
De brandweer Gelderland-Zuid twitterde dat door de windrichting een brandlucht in de regio kon worden waargenomen, vooral in de omgeving van het ongeveer 20 kilometer verderop gelegen Nijmegen.

Assistentie
De Brabantse brandweer kreeg bij het beteugelen van de vlammen assistentie uit de omgeving. Het team uit Gennep was aanwezig met een blusvoertuig en een waterwagen.

Niemand is gewond geraakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen