Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand verwoest honderden caravans

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 10:12

Honderden caravans, oldtimers en andere voertuigen zijn vrijdagochtend verwoest bij een grote brand in een loods in Oeffelt. De brandweer uit Gennep assisteert de Brabantse collega's.

De brand woedde in een loods aan de Dorpsstraat. In het pand is ruimte voor zo'n 1.000 caravans, campers, oldtimers en andere voertuigen. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Bij de brand kwam veel rook vrij, maar inmiddels is de rookontwikkeling minimaal.

Verloren
In de loods van zo’n 15.000 vierkante meter stonden volgens de politiewoordvoerder vooral caravans, maar ook oldtimers en andere voertuigen. "Het is een vreselijk drama voor mensen die er hun caravan hadden staan waarmee ze altijd op vakantie gingen, of een oldtimer waaraan ze hebben geknutseld."

De loods en de inhoud moeten waarschijnlijk als verloren worden beschouwd; de brandweer wil het vuur gecontroleerd laten uitbranden.

Foto: SK-Media

Geen gevaar
Metingen van de brandweer Limburg-Noord tonen aan dat de concentraties stoffen die zijn vrijgekomen bij de brand geen direct gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Het advies blijft wel: blijf uit de rook. Rook is altijd ongezond.

Inmiddels neemt de intensiteit van de rookwolk af. Er zijn geen stoffen neergeslagen op Noord-Limburgse bodem, aldus de brandweer. Volgens een woordvoerder komen er wel asdeeltjes neer in Middelaar. Deze kunnen met water en zeep worden verwijderd, zegt de brandweer.

Ramen dicht
Bij de brand kwam veel rook vrij en de rookwolken waren in de wijde omtrek te zien, meldde een politiewoordvoerder. "Het staat goed in lichterlaaie." Bewoners van Oeffelt en omgeving werden via een NL-Alert geadviseerd om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Dat alert werd om 12:00 uur weer ingetrokken.

Wijde omgeving
De brandweer Gelderland-Zuid twitterde dat door de windrichting een brandlucht in de regio kon worden waargenomen, vooral in de omgeving van het ongeveer 20 kilometer verderop gelegen Nijmegen.

Assistentie
De Brabantse brandweer kreeg bij het beteugelen van de vlammen assistentie uit de omgeving. Het team uit Gennep was aanwezig met een blusvoertuig en een waterwagen.

Niemand is gewond geraakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen