Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand verwoest honderden caravans

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 10:12

Honderden caravans, oldtimers en andere voertuigen zijn vrijdagochtend verwoest bij een grote brand in een loods in Oeffelt. De brandweer uit Gennep assisteert de Brabantse collega's.

De brand woedde in een loods aan de Dorpsstraat. In het pand is ruimte voor zo'n 1.000 caravans, campers, oldtimers en andere voertuigen. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Bij de brand kwam veel rook vrij, maar inmiddels is de rookontwikkeling minimaal.

Verloren
In de loods van zo’n 15.000 vierkante meter stonden volgens de politiewoordvoerder vooral caravans, maar ook oldtimers en andere voertuigen. "Het is een vreselijk drama voor mensen die er hun caravan hadden staan waarmee ze altijd op vakantie gingen, of een oldtimer waaraan ze hebben geknutseld."

De loods en de inhoud moeten waarschijnlijk als verloren worden beschouwd; de brandweer wil het vuur gecontroleerd laten uitbranden.

brand Oeffelt - 22 nov 2019
Foto: SK-Media

Geen gevaar
Metingen van de brandweer Limburg-Noord tonen aan dat de concentraties stoffen die zijn vrijgekomen bij de brand geen direct gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Het advies blijft wel: blijf uit de rook. Rook is altijd ongezond.

Inmiddels neemt de intensiteit van de rookwolk af. Er zijn geen stoffen neergeslagen op Noord-Limburgse bodem, aldus de brandweer. Volgens een woordvoerder komen er wel asdeeltjes neer in Middelaar. Deze kunnen met water en zeep worden verwijderd, zegt de brandweer.

Ramen dicht
Bij de brand kwam veel rook vrij en de rookwolken waren in de wijde omtrek te zien, meldde een politiewoordvoerder. "Het staat goed in lichterlaaie." Bewoners van Oeffelt en omgeving werden via een NL-Alert geadviseerd om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Dat alert werd om 12:00 uur weer ingetrokken.

Wijde omgeving
De brandweer Gelderland-Zuid twitterde dat door de windrichting een brandlucht in de regio kon worden waargenomen, vooral in de omgeving van het ongeveer 20 kilometer verderop gelegen Nijmegen.

Assistentie
De Brabantse brandweer kreeg bij het beteugelen van de vlammen assistentie uit de omgeving. Het team uit Gennep was aanwezig met een blusvoertuig en een waterwagen.

Niemand is gewond geraakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen