Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand verwoest drie kippenstallen

Geplaatst opdonderdag 16 april 2020 - 16:38

Een zeer grote brand heeft donderdagmiddag drie lege kippenstallen in Heythuysen verwoest. De brandweer kon voorkomen dat een naastgelegen woning door de vlammen werd gegrepen.

De brandweer werd tegen 16:30 uur opgepiept om naar het pluimveebedrijf aan de Hollander te gaan.

Geen kippen
Volgens een woordvoerder van de brandweer zaten er geen kippen in de stallen. Normaal verblijven er zo'n miljoen kippen, maar vanwege renovatiewerkzaamheden waren de stallen nu leeg.

Video: L1

Enorme rookwolk
De enorme rookwolk was tot in Sittard te zien. De rook ging volgens de woordvoerder recht omhoog. Bij hinder adviseert de brandweer om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Geen asbest
In de omgeving van Kessel, Neer, Heibloem en Roggel vielen stukjes uit de lucht die in de rook zaten. De brandweer benadrukte eerder deze stukjes te laten liggen, omdat niet duidelijk was of het om asbest ging. Inmiddels blijkt uit onderzoek dat de neergedaalde stukjes geen asbest zijn. De schuim-, rubber-, roetdeeltjes en stukjes zonnepaneel mogen opgeruimd worden bij het restafval, meldt Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Video: Nederweert24

Woning koelen
Verschillende brandweerkorpsen uit de omgeving werden opgetrommeld om het vuur te bestrijden. Brandweerlieden koelden de naastgelegen woning om te voorkomen dat het huis ook vlam vat. De woning heeft geen schade opgelopen.

De brand is sinds 20:15 uur onder controle. De nabluswerkzaamheden zullen wel nog uren in beslag nemen. Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen