Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand Tienray: tweede natuurbrand Horst aan de Maas

Geplaatst opdonderdag 23 april 2020 - 2:24

Een tweede natuurbrand is in de nacht van woensdag op donderdag uitgebroken in Horst aan de Maas.

De brand werd iets na 1:00 uur ontdekt in een bosperceel aan de Nieuwe Baan in Tienray.

Zeer grote brand
Volgens een woordvoerder van de brandweer werd al snel opgeschaald naar een zeer grote brand. Diverse blusvoertuigen van verschillende brandweerkorpsen uit de regio werden ingezet om het vuur te bestrijden.

Vuurzee
De vuurzee spreidde zich uit over een gebied van zo'n 70.000 vierkante meter. Alleen de onderbegroeiing en gras werden door door de vlammen verwoest.

Nablussen
Rond 3:45 uur had de brandweer de vlammenzee onder controle en werd het sein brand meester gegeven. De brandweerlieden zullen nog wel geruime tijd bezig zijn met het nablussen in het gebied.

Provinciegrens
Met de brand in Tienray wordt de gemeente Horst aan de Maas voor de tweede keer in korte tijd getroffen door een natuurbrand. In natuurgebied de Peel op de provinciegrens tussen Horst aan de Maas en Deurne woedt sinds maandagmiddag een van de grootste natuurbranden ooit.

De brand in Tienray staat los van deze grote brand bij Griendtsveen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen