Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand Tienray: tweede natuurbrand Horst aan de Maas

Geplaatst opdonderdag 23 april 2020 - 2:24

Een tweede natuurbrand is in de nacht van woensdag op donderdag uitgebroken in Horst aan de Maas.

De brand werd iets na 1:00 uur ontdekt in een bosperceel aan de Nieuwe Baan in Tienray.

Zeer grote brand
Volgens een woordvoerder van de brandweer werd al snel opgeschaald naar een zeer grote brand. Diverse blusvoertuigen van verschillende brandweerkorpsen uit de regio werden ingezet om het vuur te bestrijden.

Vuurzee
De vuurzee spreidde zich uit over een gebied van zo'n 70.000 vierkante meter. Alleen de onderbegroeiing en gras werden door door de vlammen verwoest.

Nablussen
Rond 3:45 uur had de brandweer de vlammenzee onder controle en werd het sein brand meester gegeven. De brandweerlieden zullen nog wel geruime tijd bezig zijn met het nablussen in het gebied.

Provinciegrens
Met de brand in Tienray wordt de gemeente Horst aan de Maas voor de tweede keer in korte tijd getroffen door een natuurbrand. In natuurgebied de Peel op de provinciegrens tussen Horst aan de Maas en Deurne woedt sinds maandagmiddag een van de grootste natuurbranden ooit.

De brand in Tienray staat los van deze grote brand bij Griendtsveen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen