Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand in Tegelen: veel rook en speelpark ontruimd

Geplaatst opwoensdag 18 juli 2018 - 16:49

In Tegelen heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed in een graanveld aan de Ulingsheide. In de hele regio waren rookwolken te zien. Speelpark Klein Zwitserland werd ontruimd.

De brand brak woensdagmiddag rond 16:30 uur uit. De brandweer rukte met vele blusploegen uit om het vuur te bestrijden. Ook de Duitse brandweer schoot spontaan te hulp. Rond 17:30 uur was de brand geblust.

Ontruiming speelpark
Bij de brand kwam veel rook vrij. De rookwolken waren in de wijde omgeving, zelfs tot buiten de gemeente Venlo, te zien. Aangezien de wind richting Speelpark Klein Zwitersland stond, werd dat ontruimd. Op het moment van de brand waren er nog zo'n 450 gasten aanwezig. De ontruiming is volgens de woordvoerder goed verlopen. "Mensen hadden er veel begrip voor. Het was aan het einde van de dag en ik heb niemand horen klagen", aldus een woordvoerder van het speelpark.

Geluk gehad
Niemand is gewond geraakt. Een ambulance stond wel paraat, maar hoefde dus niet in actie te komen.De rook heeft wel het achterste deel van het park bereikt, maar daar waren op dat moment al geen mensen meer aanwezig. Het park heeft voor zover bekend geen schade opgelopen. "We hebben vandaag geluk gehad'.' Klein Zwitserland opent donderdag weer de deuren.

Rookoverlast
Nadat het vuur onder controle was, nam ook de rookoverlast sterk af. Zo'n 100 bij 100 meter van het veld is verbrand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen