Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand in Tegelen: veel rook en speelpark ontruimd

Geplaatst opwoensdag 18 juli 2018 - 16:49

In Tegelen heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed in een graanveld aan de Ulingsheide. In de hele regio waren rookwolken te zien. Speelpark Klein Zwitserland werd ontruimd.

De brand brak woensdagmiddag rond 16:30 uur uit. De brandweer rukte met vele blusploegen uit om het vuur te bestrijden. Ook de Duitse brandweer schoot spontaan te hulp. Rond 17:30 uur was de brand geblust.

Ontruiming speelpark
Bij de brand kwam veel rook vrij. De rookwolken waren in de wijde omgeving, zelfs tot buiten de gemeente Venlo, te zien. Aangezien de wind richting Speelpark Klein Zwitersland stond, werd dat ontruimd. Op het moment van de brand waren er nog zo'n 450 gasten aanwezig. De ontruiming is volgens de woordvoerder goed verlopen. "Mensen hadden er veel begrip voor. Het was aan het einde van de dag en ik heb niemand horen klagen", aldus een woordvoerder van het speelpark.

Geluk gehad
Niemand is gewond geraakt. Een ambulance stond wel paraat, maar hoefde dus niet in actie te komen.De rook heeft wel het achterste deel van het park bereikt, maar daar waren op dat moment al geen mensen meer aanwezig. Het park heeft voor zover bekend geen schade opgelopen. "We hebben vandaag geluk gehad'.' Klein Zwitserland opent donderdag weer de deuren.

Rookoverlast
Nadat het vuur onder controle was, nam ook de rookoverlast sterk af. Zo'n 100 bij 100 meter van het veld is verbrand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen