Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grote brand in Tegelen: veel rook en speelpark ontruimd

Geplaatst opwoensdag 18 juli 2018 - 16:49

In Tegelen heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed in een graanveld aan de Ulingsheide. In de hele regio waren rookwolken te zien. Speelpark Klein Zwitserland werd ontruimd.

De brand brak woensdagmiddag rond 16:30 uur uit. De brandweer rukte met vele blusploegen uit om het vuur te bestrijden. Ook de Duitse brandweer schoot spontaan te hulp. Rond 17:30 uur was de brand geblust.

Ontruiming speelpark
Bij de brand kwam veel rook vrij. De rookwolken waren in de wijde omgeving, zelfs tot buiten de gemeente Venlo, te zien. Aangezien de wind richting Speelpark Klein Zwitersland stond, werd dat ontruimd. Op het moment van de brand waren er nog zo'n 450 gasten aanwezig. De ontruiming is volgens de woordvoerder goed verlopen. "Mensen hadden er veel begrip voor. Het was aan het einde van de dag en ik heb niemand horen klagen", aldus een woordvoerder van het speelpark.

Geluk gehad
Niemand is gewond geraakt. Een ambulance stond wel paraat, maar hoefde dus niet in actie te komen.De rook heeft wel het achterste deel van het park bereikt, maar daar waren op dat moment al geen mensen meer aanwezig. Het park heeft voor zover bekend geen schade opgelopen. "We hebben vandaag geluk gehad'.' Klein Zwitserland opent donderdag weer de deuren.

Rookoverlast
Nadat het vuur onder controle was, nam ook de rookoverlast sterk af. Zo'n 100 bij 100 meter van het veld is verbrand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen