Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand in Tegelen: veel rook en speelpark ontruimd

Geplaatst opwoensdag 18 juli 2018 - 16:49

In Tegelen heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed in een graanveld aan de Ulingsheide. In de hele regio waren rookwolken te zien. Speelpark Klein Zwitserland werd ontruimd.

De brand brak woensdagmiddag rond 16:30 uur uit. De brandweer rukte met vele blusploegen uit om het vuur te bestrijden. Ook de Duitse brandweer schoot spontaan te hulp. Rond 17:30 uur was de brand geblust.

Ontruiming speelpark
Bij de brand kwam veel rook vrij. De rookwolken waren in de wijde omgeving, zelfs tot buiten de gemeente Venlo, te zien. Aangezien de wind richting Speelpark Klein Zwitersland stond, werd dat ontruimd. Op het moment van de brand waren er nog zo'n 450 gasten aanwezig. De ontruiming is volgens de woordvoerder goed verlopen. "Mensen hadden er veel begrip voor. Het was aan het einde van de dag en ik heb niemand horen klagen", aldus een woordvoerder van het speelpark.

Geluk gehad
Niemand is gewond geraakt. Een ambulance stond wel paraat, maar hoefde dus niet in actie te komen.De rook heeft wel het achterste deel van het park bereikt, maar daar waren op dat moment al geen mensen meer aanwezig. Het park heeft voor zover bekend geen schade opgelopen. "We hebben vandaag geluk gehad'.' Klein Zwitserland opent donderdag weer de deuren.

Rookoverlast
Nadat het vuur onder controle was, nam ook de rookoverlast sterk af. Zo'n 100 bij 100 meter van het veld is verbrand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen