Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand Stein herdacht bij onthulling kunstwerk

Geplaatst opzaterdag 28 oktober 2017 - 14:06

In Stein is een kunstwerk onthuld ter nagedachtenis aan de grote brand in 2009. Die brand legde het plaatselijke winkelcentrum volledig in de as.

Het kunstwerk is gemaakt uit brokstukken van het verbrande centrum.

Driedimensionaal
Zaterdag werd het kunstwerk geplaatst in het Omphaliuspark, de plek waar sinds 2009 tijdelijk een winkelcentrum gehuisvest werd. De Steinse kunstenaar Maurice Janssen beeldt met het kunstwerk een driedimensionale plattegrond uit van het oude winkelcentrum.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen