Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand in paardenstal in Neer

Geplaatst opzondag 28 juni 2020 - 7:31

De brandweer is zondagochtend met groot materieel uitgerukt naar een paardenstal in Neer die in brand staat. De melding werd al snel opgeschaald naar een 'zeer grote brand'.

Tegen 6:45 uur kwam de melding van de brand in het gebouw aan de Heldenseweg. De paarden zijn op tijd uit de stal gehaald, maar de schuur lag wel vol met hooi en stro.

Brand paardenstal Neer (28 jun 2020)
De paarden zijn in veiligheid gebracht
Foto: Fer Traugott

Zeer grote brand
Snel na het uitbreken van de brand werd opgeschaald. De vlammen sloegen uit de stal en daar kwam veel rook bij vrij. Volgens een woordvoerder van de brandweer was er geen gevaar voor de omgeving omdat de schuur in het open veld ligt.

Een vrachtwagen die onder een overkapping van de schuur stond is ook uitgebrand. Ook een aanhanger ging in vlammen op.

Materieel
Vanwege de opschaling naar een zeer grote brand werden er vier bluswagens, drie waterwagens en een hoogwerker opgeroepen.

Rond 8:20 uur was de brand onder controle en gaf de brandweer het sein 'brand meester'. De brand is wellicht ontstaan in de hooi-opslag. Het brandende hooi wordt met een graafmachine uit de stal gehaald en afgeblust, zo laat de brandweer weten.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen