Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand in opslagloods met eierverpakkingen Weert

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 18:56

In een opslagloods met eierverpakkingen aan de Rietstraat in Weert heeft woensdagavond een grote brand gewoed.

De brand zorgde voor veel rook, die tot in de wijde omtrek te zien was.

Opschalen
Het vuur brak rond 18.15 uur uit en greep snel om zich heen. Daardoor besloot de brandweer meerdere keren op te schalen en met meerdere voertuigen uit te rukken. Ook collega's uit Nederweert, Panningen en Susteren werden opgeroepen om te komen helpen. Rond 21.00 uur kon het sein brand meester gegeven worden.

Stroomstoring
Als gevolg van de brand viel de stroom uit in omliggende woningen. Enexis probeert de stroomvoorziening te herstellen, maar dat kan nog enkele uren duren, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Kozijnen
De brandweer kon niet voorkomen dat het dak van de loods instortte en het vuur een vrachtwagen die in de buurt geparkeerd stond, beschadigde, schrijft de lokale nieuwssite WeertdeGekste.nl. Ook sloeg de brand over naar een andere loods waar kozijnen in opgeslagen lagen. Beide loodsen kunnen als verloren worden beschouwd. De woning op het terrein kon wel tegen de vlammen beschermd worden.

Ramen en deuren dicht
De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Het nablussen neemt nog enige uren in beslag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen