Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand in opslagloods met eierverpakkingen Weert

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 18:56

In een opslagloods met eierverpakkingen aan de Rietstraat in Weert heeft woensdagavond een grote brand gewoed.

De brand zorgde voor veel rook, die tot in de wijde omtrek te zien was.

Opschalen
Het vuur brak rond 18.15 uur uit en greep snel om zich heen. Daardoor besloot de brandweer meerdere keren op te schalen en met meerdere voertuigen uit te rukken. Ook collega's uit Nederweert, Panningen en Susteren werden opgeroepen om te komen helpen. Rond 21.00 uur kon het sein brand meester gegeven worden.

Stroomstoring
Als gevolg van de brand viel de stroom uit in omliggende woningen. Enexis probeert de stroomvoorziening te herstellen, maar dat kan nog enkele uren duren, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Kozijnen
De brandweer kon niet voorkomen dat het dak van de loods instortte en het vuur een vrachtwagen die in de buurt geparkeerd stond, beschadigde, schrijft de lokale nieuwssite WeertdeGekste.nl. Ook sloeg de brand over naar een andere loods waar kozijnen in opgeslagen lagen. Beide loodsen kunnen als verloren worden beschouwd. De woning op het terrein kon wel tegen de vlammen beschermd worden.

Ramen en deuren dicht
De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Het nablussen neemt nog enige uren in beslag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen