Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand op bedrijventerrein Abdissenbosch

Geplaatst opmaandag 25 mei 2015 - 21:49

Op bedrijventerrein Abdissenbosch in Landgraaf is maandagavond een grote brand uitgebroken.

Het vuur woedt in een loods aan de Vogelzankweg. Volgens de brandweer wordt de hal door verschillende bedrijven gebruikt als opslag. De loods zelf is niet meer te redden door de vlammenzee, de brandweer voorkomt nu dat de brand overslaat naar de panden in de buurt.

Geen gewonden
Er werd even na 21:30 uur alarm geslagen.
Al snel schaalde de brandweer op naar grote brand. Blusploegen uit Brunssum, Kerkrade en Heerlen zijn naar de brand gestuurd. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Lichterlaaie
Een half uur na de melding stond een van de loodsen op het terrein in lichterlaaie. Volgens omwonenden klinken er ook knallen. Boven de brand hangt een dikke zwarte rookwolk, die tot in Heerlen is te zien. De brandweer waarschuwt om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten.

Foto: Arnaud Nilwik (MGL)
Foto: Arnaud Nilwik (MGL)
Foto: Tom Souren
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Grote brand Landgraaf onder controle
Animo voor deelname aan wietproef valt tegen
Politie vindt per toeval hennepplanten in tuin
Auto besmeurd met latex, politie zoekt verfgooier met kind
Gemeenteraad stemt in met zonnepark Abdissenbosch
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen