Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand op bedrijventerrein Abdissenbosch

Geplaatst opmaandag 25 mei 2015 - 21:49

Op bedrijventerrein Abdissenbosch in Landgraaf is maandagavond een grote brand uitgebroken.

Het vuur woedt in een loods aan de Vogelzankweg. Volgens de brandweer wordt de hal door verschillende bedrijven gebruikt als opslag. De loods zelf is niet meer te redden door de vlammenzee, de brandweer voorkomt nu dat de brand overslaat naar de panden in de buurt.

Geen gewonden
Er werd even na 21:30 uur alarm geslagen.
Al snel schaalde de brandweer op naar grote brand. Blusploegen uit Brunssum, Kerkrade en Heerlen zijn naar de brand gestuurd. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Lichterlaaie
Een half uur na de melding stond een van de loodsen op het terrein in lichterlaaie. Volgens omwonenden klinken er ook knallen. Boven de brand hangt een dikke zwarte rookwolk, die tot in Heerlen is te zien. De brandweer waarschuwt om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten.

Foto: Arnaud Nilwik (MGL)
Foto: Arnaud Nilwik (MGL)
Foto: Tom Souren
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Grote brand Landgraaf onder controle
Animo voor deelname aan wietproef valt tegen
Politie vindt per toeval hennepplanten in tuin
Plannen voor energiepark in Landgraaf
Gemeenteraad stemt in met zonnepark Abdissenbosch
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen