Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand ontging eigenaren: 'Potverdorie, dat is bij ons'

Geplaatst opzaterdag 7 september 2019 - 14:40

De schade aan het bedrijfspand in Meijel dat in de nacht van vrijdag op zaterdag deels verwoest werd door een brand, is 'aanzienlijk'. Dat vertelt de eigenaresse.

Ze werd onaangenaam verrast. "Wij werden opgeschrikt doordat brandweer uitrukte, want de kazerne zit hier tegenover ons. Als die uitrukt, zitten we altijd rechtop in ons bed."

Lees ook: Nachtelijke brand laat weinig over van bedrijfspand

Potverdorie
Maar dit keer reed de brandweer niet voorbij. "Toen zagen wij dat ze hier de Simonshoek in reden. Het alarm stopte. Toen keek mijn man naar de 112-meldingen en zei hij: 'Potverdorie, er is brand bij ons.' Dus wij zo snel mogelijk uit bed", vertelt de eigenaresse. "De brandweer stond al hier, het hek te forceren. Ik rende naar de badkamer om het rolluik omhoog te doen en toen zag ik de rook al door het dak omhoog komen."

Gezondheid boven alles
De twee moesten toekijken, terwijl vijf tot zes brandweerwagens bezig waren hun pand te redden. Dat lukte slechts deels. "Twee van de vier halletjes zijn verloren gegaan. Spanten zijn kromgetrokken, muren staan uit het lood. Ik denk dat de schade aanzienlijk is, maar ik kan niet zeggen wat voor bedrag. Daar moeten experts voor komen." Toch was er nog ruimte om te relativeren. "Het is nog allemaal heel onwerkelijk, maar het is materiaal. En materiaal is te herstellen. Gezondheid gaat boven alles, dus dit komt wel weer goed."

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen