Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand Nederweert: uren nablussen

Geplaatst opwoensdag 6 februari 2019 - 12:07

De brandweer is woensdag nog uren bezig geweest met nablussenwerkzaamheden van de brand bij autobandenrecyclingbedrijf Dutch Green Carbon in Nederweert.

Rond 3:00 uur werd de brandweer gewaarschuwd voor de brand die in een oven woedde bij het bedrijf aan de Winnerstraat. De vlammen sloegen uit het dak.

Lees ook: Grote brand bij rubberrecyclingbedrijf Nederweert

100 man
De brandweer liet rond 5:30 uur weten dat de loods volledig is afgebrand. Rond 10:00 uur kon er worden afgeschaald. "Er waren zo'n 100 man op de been om de brand te blussen", laat een woordvoerder weten. Het blussen was in de eindfase lastig omdat het dak gedeeltelijk was ingestort en diverse brandhaarden heel slecht bereikbaar waren. De brandweer kon niet naar binnen om de haarden te blussen omdat er instortgevaar was. Rond 13:30 uur werd uiteindelijk het sein brandmeester gegeven.

Lees ook: Grote brand bij rubberrecyclingbedrijf Nederweert

Rook
Bij de brand kwam veel rook vrij. Omdat de wind uit zuidelijke richting kwam, dreef de rookpluim richting het buitengebied van Nederweert. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Ook zijn er geen verhoogde concentraties gemeten die schadelijk zijn voor de gezondheid.

De brand is volgens de brandweer waarschijnlijk ontstaan in de omgeving van een oven op het moment dat het productieproces werd opgestart. Een medewerker van het bedrijf heeft de brandweer gewaarschuwd.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen