Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand Nederweert: uren nablussen

Geplaatst opwoensdag 6 februari 2019 - 12:07

De brandweer is woensdag nog uren bezig geweest met nablussenwerkzaamheden van de brand bij autobandenrecyclingbedrijf Dutch Green Carbon in Nederweert.

Rond 3:00 uur werd de brandweer gewaarschuwd voor de brand die in een oven woedde bij het bedrijf aan de Winnerstraat. De vlammen sloegen uit het dak.

Lees ook: Grote brand bij rubberrecyclingbedrijf Nederweert

100 man
De brandweer liet rond 5:30 uur weten dat de loods volledig is afgebrand. Rond 10:00 uur kon er worden afgeschaald. "Er waren zo'n 100 man op de been om de brand te blussen", laat een woordvoerder weten. Het blussen was in de eindfase lastig omdat het dak gedeeltelijk was ingestort en diverse brandhaarden heel slecht bereikbaar waren. De brandweer kon niet naar binnen om de haarden te blussen omdat er instortgevaar was. Rond 13:30 uur werd uiteindelijk het sein brandmeester gegeven.

Lees ook: Grote brand bij rubberrecyclingbedrijf Nederweert

Rook
Bij de brand kwam veel rook vrij. Omdat de wind uit zuidelijke richting kwam, dreef de rookpluim richting het buitengebied van Nederweert. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Ook zijn er geen verhoogde concentraties gemeten die schadelijk zijn voor de gezondheid.

De brand is volgens de brandweer waarschijnlijk ontstaan in de omgeving van een oven op het moment dat het productieproces werd opgestart. Een medewerker van het bedrijf heeft de brandweer gewaarschuwd.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen